Representations for a class of Unitary Lie algebras
作者:    时间:2018-06-08 浏览次数:

报告人:谭绍滨教授

工作单位:厦门大学

报告时间:6月9日下午4:00

报告地点:数学与统计学院一楼报告厅

报告摘要:The notion of unitary Lie algebras and elementary unitary Lie algebras were first studied by Allison-Faulkner in 1993, which are generalizations of the usual twisted loop algebras of type 𝐴 by replacing the commutative coordinate algebras with any non-commutative algebras. In this talk we will deal with irreducible representations for a class of unitary Lie algebras by generalizing Wakimoto’s constructure.

谭绍滨,厦门大学特聘教授、博士生导师,现任厦门大学校长助理、数学科学学院院长、国际合作与交流处处长。第六、七届国务院学位委员会数学学科评议组成员,教育部高等学校教学指导委员会委员。曾获国防科工委科技进步奖一等奖、宝钢优秀教师奖、福建省第五届青年科技奖、福建省第五届高等学校教学名师奖、福建省自然科学奖二等奖。先后主持国家自然科学基金委重点项目1项、面上项目4项。